Ik wil afslanken

Je wilt deze keer geen teleurstelling.

Elke maandag opnieuw beginnen aan een streng regime en dan halverwege de week voor de bijl gaan en een reep kopen. Je voornemen één stukje te nemen en vervolgens het hele ding naar binnen proppen. Omdat deze dag dan toch al verpest is, vervolgens jezelf overeten aan allerlei lekkers. Nee, dat nooit meer! Dat gezeur in je hoofd, het verlangen, het schuldgevoel achteraf….Weet je dat het vrij van dieetdenken enorm bevrijdend is?

Eigenlijk heb je al lang geleden besloten om geen diëten meer te doen. Maar toch wil je afvallen en het lukt je niet alleen.Je hebt geen zin meer in al die goedbedoelde adviezen om toch naar de sportschool te gaan. Dat hoeft ook niet. Er zijn zoveel alternatieven om te bewegen!

Je hoeft ook geen calorieën te tellen of apart te koken. Je hebt geen dure voeding nodig. Je leert juist om te genieten in de keuken en samen met je gezin smul je van lekkere maaltijden.
Ook van honger lijden is geen sprake! Af en toe gun je jezelf een ‘verwen’ momentje en neem je een verrukkelijk stukje taart of een stuk chocolade.

En tóch val je af, je verliest onderhuids vet, je broek komt losser te zitten én je voelt je al snel een stuk energieker. Hoe dat kan? Door samen een plan van aanpak voor je te maken, ga je stap voor stap bezig. Je leert welke voeding goed voor je is, welke hoeveelheden je kan nemen, hoe je kan omgaan met ‘moeilijke’ momenten zodat je gemakkelijker kunt volhouden.
En nee, je gaat niet aan de slag met een dieet en hoeft zeker geen honger te lijden!Wil jij er echt voor gaan? Ja, natuurlijk!

Natuurlijk wil je dat.

Natuurlijk wil je gezond eten, maar ja, dan moet de rest van het gezin ook mee eten. De kinderen lusten weinig en je wilt ook niet 2 potjes koken.

Trouwens, waarom zou het je deze keer wel lukken? Waarom al die moeite doen, om straks toch weer op je oude gewicht terecht te komen?

Omdat je meer energie wilt, ook na een dag werken. Je wilt stralen, lekker in je vel zitten. Genieten van eten, het leven, je gezin.

Ik wil jou leren hoe je gezond kunt koken en leven, zodat je niet meer bij me terug hoeft te komen.Ja, hier wil ik voor gaan!